Da folketinget den 26.02.2014 vedtog forslaget fra Justitsministeren (som det den gang hørte under) om at ‘hemmelige’ lokale bekendtgørelser ikke måtte begrænse retten til at parkere med en autocamer indtil 3.500 kg besluttede hun samtidig (28. februar 2014) at det også skulle være ‘sikkert’ at parkere på private parkeringspladser. Justitsministeriets bekendtgørelse nr 202 af 28/02/2014 kræver derfor, at hvis der skal opkræves afgift for overtrædelse af regler på private P-pladser, så skal det være tydeligt skiltet med sorte skilte med et hvidt ‘P’ og regler (tid, afgift etc) skal kunne læses på en tavle, der osse er sort med hvid skrift. Modsat de kommunale parkeringsbekendtgørelser (der blev ophævet med et pennestrg) kunne man dog ikke stille krav om fysiske skilte på alle P-pladser, så der var rimeligvis en vis indkørings-periode.
Fra den 15.3.2019 skal parkeringsvilkår være skiltet synligt overalt på pladsen, hvis der skal kunne afkræves p-afgift.
På private parkeringspladser skal skiltet være sort med et hvidt P placeret ved indkørslen og være forsynet med en beskrivelse af vilkårene eller en henvisning til et skilt hvor de er beskrevet – også hvid skrift på sort bund. Skiltningen om disse vilkår skal fra 15. marts være synlig overalt på pladsen.
Det er vigtigt at slå fast, at en offentlig tilgængelig privat parkeringsplads stadig godt kan være skiltet med et blåt P-skilt. Der kan også godt være parkeringsrestriktioner på en privat-ejet parkeringsplads eller en parkeringsplads, der drives på ‘som en privat parkeringsplads’. Står der ved Lidl’s dejligt store parkeringsplads “Kun for kunder”, så må du ikke parkere der uden at handle i butikken. Selv tolker jeg det godt nok på den måde, at hvis jeg kommer efter lukketid, så lægger jeg mig roligt til at sove for så næste morgen, når deres “bake-off’ er klar, at gå ind og købe lidt til morgenmaden. Men hvis der kommer en repræsentant for forretningen, så retter jeg mig naturligvis efter hans påbud.
Det sorte P-skilt er kun nødvendigt, hvis der skal kunne kræves kontrol-afgift. Men du skal stadig overholde skiltede begrænsninger. Der er jo heller ikke noget der hedder ‘Lovlig overvægt’